Brandweer

Brandweer Dinxperlo assisteert Duitse collega’s bij grote brand Bocholt

Duitse brandweer

BOCHOLT – Donderdag rond de middag, is er in een bedrijf op het industrieterrein in Bocholt een grote brand ontstaan. Er werd direct groot alarm geslagen en feuerwehr Bocholt rukte met veel eenheden uit.

Enkele minuten later, werd ook brandweer Dinxperlo opgeroepen om naar de brand in Bocholt te gaan. Brandweer Dinxperlo oefent regelmatig met de Duitse collega’s en daarom is een dergelijke assistentie vanuit Nederland niet vreemd.

Het bedrijf waar de brand is ontstaan, levert producten en dienstverlening op het gebied van ovens en gieterijen (vuurvaste materialen). Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, kon woordvoerder Thomas Deckers van Feuerwehr Bocholt niet zeggen. De politie is ter plaatse voor een technisch onderzoek naar de brand.

UPDATE: op vrijdag heeft de politie bekend gemaakt dat het onderzoek naar de oorzaak van de brand is afgesloten. Vermoedelijk is door slijpwerkzaamheden een vonkenregen ontstaan. De vonken zijn overgeslagen op isolatiemateriaal, waardoor de bedrijfshal in brand is geraakt. De hevige rookontwikkeling die dit tot gevolg had, was tot in de verre omtrek te zien.

Omwonenden zijn via een speciale Duitse app (NINA) gewaarschuwd en gevraagd om ramen gesloten te houden in verband met de hevige rookontwikkeling. Over eventuele gevaarlijke stoffen die zijn vrijgekomen, is nog niets bekend.

Na ongeveer 1,5 uur was de brand onder controle en konden diverse brandweereenheden, waaronder Dinxperlo naar de kazerne terugkeren. Feuerwehr Suderwick was ten tijde van de brand stand-by om de restdekking voor het hele stadgebied waar te nemen. Na ongeveer vier uur waren alle bluswerkzaamheden beëindigd.

Bij de brand is een persoon door ambulancemedewerkers verzorgd, nadat deze rook had ingeademd. De 31-jarige man uit Oberhausen (D) kon na ambulante behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Ook een brandweerman moest worden verpleegd nadat hij was flauwgevallen.

Meer foto’s kunt u bekijken via onze Facebookpagina.

Andere interessante berichten