Evenementen

Grensmarkt Dinxperlo, de gezelligste markt op Hemelvaartsdag

Grensmarkt Dinxperlo
Grensmarkt / Archieffoto dplnieuws.nl

DINXPERLO – Op donderdag, 30 mei van 10.30 tot 18.00 uur vindt voor de 38e keer de internationale Grensmarkt plaats. De Grensmarkt is, mede door de aansprekende locatie op Nederlands/Duits grondgebied langs de Heelweg/Hogestraat, een unieke markt die jaarlijks op Hemelvaartsdag in Dinxperlo wordt gehouden.

De grensmarkt werd voor het eerst in de huidige vorm gehouden in 1981 tijdens in het kader van de activiteiten rondom het 700-jarig bestaan van het dorp Dinxperlo. In dat jaar vormde de markt een weerspiegeling van de historische grenshandel met Duitsland in de periode kort na de 1e Wereldoorlog.

Vanaf 1982 is de organisatie in handen van eerst de Stichting Grensmarkt Dinxperlo. De markt trekt jaarlijks vele tienduizenden bezoekers uit Nederland en Duitsland.
Langs de Heelweg en gedeeltelijk de Hogestraat presenteren aan beide zijden van de straat marktkooplieden uit alle delen van Nederland hun waren, maar ook Duitse marktkooplieden zijn al jarenlang vertegenwoordigd.

Ook dit jaar presenteren ze zich met een zeer gevarieerd assortiment. De lokale horeca is present met een hapje en een drankje, zodat de bezoeker zich de hele dag kan vermaken op de gezelligste markt op Hemelvaartsdag. Er is voor elk wat wils.

Naast de professionele marktkooplieden is er ook elk jaar plaats voor Dinxperlose verenigingen, die met diverse activiteiten hun kas trachten te spekken of aandacht trachten te vragen voor hun vereniging/activiteit.

Aan het begin van de markt zijn de kinderen uit Dinxperlo te vinden, die proberen hun overtollige spulletjes te slijten

Andere interessante berichten