Concerten

Historisch concert was een feest voor publiek en koorzangers

Concert Matinee
Foto: PR

DINXPERLO – Als je zoals Con Spirito en het Heurns Mannenkoor al heel lang bestaat, dan heb je natuurlijk weinig of geen aanhang meer vanuit de beginjaren. Maar zou die er nu nog volop geweest zijn, dan had men op zondagmiddag 30 september zijn ogen uitgekeken in de goed gevulde tennishal van Sportcentrum Het Blauwe Meer in Dinxperlo.

Daar had namelijk hun eigen koor samen met het ‘andere’ mannenkoor uit de voormalige Gemeente Dinxperlo een nazomer matinee georganiseerd.

Eerder zongen beide koren op 24 april al twee keer een half uurtje samen op een VVNF avond in de Oranjetent voor en door lokale musici en zangers. Een optreden, dat door Harry Boontje, de dirigent het CHM, later gekscherend zou worden omschreven als een soort van ‘snuffelstage’.

Tijdens de naborrel werd die dinsdagavond voor Koningsdag al gezegd, dat dit een vervolg zou moeten krijgen en vanmiddag was het zover.
Zouden die duo-optredens, het samen repeteren en podia bouwen van de laatste tijd, leiden naar een nog intensievere samenwerking in de toekomst? Daar durfde nu nog niemand een voorspelling over te doen, maar de tijd zal het leren.

Beide koren hadden voor dit herfstconcert gekozen voor een niet al te zwaar programma dat grotendeels bestond uit hoogtepunten van eerder dit jaar gegeven concerten. Hierbij werd het ‘Oranjetentformat’ aangehouden met om beurten een paar maal een optreden van 10-12 minuten, dat zowel voor als na de pauze werd afgesloten met mooie duetten van het Heurns Mannenkoor en Con Spirito samen.

Zowel in Dinxperlo, als in De Heurne had men zich bij de muziekkeuze laten inspireren door de Top 40 uit de 60er en 70er jaren in een mooie mix met wat musical-, licht klassiek- en ook christelijk repertoire. In totaal werden een 30 nummers vertolkt met echt voor elk wat wils, getuige de enthousiaste reacties van de bijna 300 personen, die deze middag de weg naar het Blauwe Meer weer hadden weten te vinden.

Uit reacties van het publiek mogen we opmaken, dat wat hen betreft deze samenwerking is geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar. Dat mogen alle koorleden en – last but not least- de dirigenten Harry Boontje en Ben Simmes, alsmede de toetsenist Jarik de Graaff van het CHM, opvatten als een groot compliment.

En dagen later werd er nog nagepraat over dit ‘historisch concert’.

Andere interessante berichten