Theater & Cultuur

Filmhus Dinxperlo vertoont Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Three Bilboards Outside Ebbing, Missouri

DINXPERLO – Op 4 oktober opent Filmhus Dinxperlo het nieuwe seizoen met de zwarte komedie “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” op een extra groot scherm.

De film vertelt het verhaal van Mildred Hayes, die zelf het initiatief neemt tot het oplossen van de moord op haar dochter. Daarom zet ze op drie billboards in de stad een controversiële boodschap, gericht aan William Willoughby, de sheriff van de stad.

Als zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbings wetshandhavers alleen maar verergerd.

De film heeft een flinke reeks prijzen opgeleverd, waaronder vier Golden Globes en twee Oscars (beste actrice, beste mannelijke bijrol). En dat is terecht verdient. Als je een zwaar onderwerp met dito gebeurtenissen in een film weet over te brengen zegt dat iets over het prima script en uitstekende acteerwerk.

De makers hebben lef getoond, waardoor het één van de betere drama’s van de laatste paar jaar is. “Three Billboards…” lijkt op ’t eerste gezicht misschien gewelddadig, maar wanneer je de constante scherpe zwarte humor ontdekt beleef je veel plezier aan het meesterlijk weergegeven verhaal.

Bij zo’n lange titel hoort ook een bijzondere primeur: we hebben geïnvesteerd in een groot filmdoek van maar liefst zes meter breed! Daarmee komt de film die je bij ons kijkt nóg meer tot leven; dus kom op 4 oktober gezellig kijken in het Kulturhus!

Filmhus Dinxperlo

donderdag 4 oktober 20.00 uur

Kulturhus / Filmhus Dinxperlo
Maurits Prinsstraat 6
7091 CV DINXPERLO

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri / 2017 / 115 minuten / US-VK
Aanvang 20.00 uur
Entree € 7,50, incl. koffie/thee

Andere interessante berichten