Dinxperlo

Koninklijke Onderscheiding voor Leen Nederlof en Hans Veerbeek

Leen Nederlof en Hans Veerbeek koninklijk Onderscheiden

DINXPERLO – Op donderdagavond 5 juli om 20.00 uur reikte burgemeester Stapelkamp een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Nederlof en de heer Veerbeek, beiden afkomstig uit Dinxperlo. Hij deed dit tijdens het jubileumfeest ter gelegenheid van het 25e City Beach Toernooi van volleybalvereniging Favorita op het Prins Clausplein in Dinxperlo.

De heren Nederlof en Veerbeek zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer L. (Leen) Nederlof (1950, foto midden)

De heer Nederlof is al vanaf 1972 actief als vrijwilliger bij volleybalvereniging Favorita, onder meer als scheidsrechterscoördinator en coördinator van de technische commissie en de jeugdcommissie. Hij toont zich altijd bereid om mee te denken of mee te organiseren; de vereniging doet nooit vergeefs een beroep om hem. De heer Nederlof is ook al jaren scheidsrechter. Eerst op verenigingsniveau, maar inmiddels fluit hij in de regiodivisie en in de promotieklasse.

De heer Nederlof is daarnaast nog actief als vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Dinxperlo en heeft vanaf 1991 gedurende tien jaar deel uitgemaakt van het bestuur van de inmiddels opgeheven Sport- en Recreatiestichting Dinxperlo (deze stichting beheerde en exploiteerde alle binnen- en buitensportaccommodaties en personeel in Dinxperlo).

De heer J.G. (Hans) Veerbeek (1960, foto rechts)

Ook de heer Veerbeek is actief als vrijwilliger bij volleybalvereniging Favorita. Sinds 1981 bekleedde hij verschillende posities; hij maakte deel uit van de technische commissie, was ondersteunend penningmeester, wedstrijdsecretaris, lid van de sponsorcommissie en vrijwilligerscoördinator. Sinds 2010 is hij (duo-)voorzitter, een functie waarin hij voortdurend zaken ontwikkelt en mensen enthousiast weet te maken, altijd met het belang van de sporter voorop. Bij het initiatief om te komen tot een samengaan van binnensportverenigingen in Dinxperlo was hij een verbindende factor. De heer Veerbeek is ook al jaren scheidsrechter. Eerst op verenigingsniveau, maar inmiddels fluit hij in de regiodivisie en in de promotieklasse.

Daarnaast heeft de heer Veerbeek acht jaar lang deel uitgemaakt van het bestuur van de Sport- en Recreatiestichting Dinxperlo.

25 jaar vrijwilliger bij beachvolleybal toernooi

Zowel Leen Nederlof als Hans Veerbeek zijn vanaf de allereerste editie in 1993 als vrijwilliger betrokken bij het beachvolleybal toernooi in Dinxperlo. Al die jaren waren ze niet alleen de onmisbare motor voor de organisatie van het toernooi, maar wisten ze tevens een uitgebreid team van vrijwilligers van verschillende Dinxperlose sportverenigingen te mobiliseren. Geen beter moment dus, dan om tijdens het 25e jubileum van het City Beach Toernooi beide heren Koninklijk te onderscheiden voor hun uitgebreide en jarenlange vrijwillige inzet.

Andere interessante berichten