Euregio

Mondbescherming in Duitsland verplicht bij boodschappen en in OV

Mondbescherming verplicht in Duitsland

NOORDRIJN-WESTFALEN – Op woensdag 22 april, maakte Ministerpräsident Armin Laschet bekend, dat ook in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, een verplichting voor mondbescherming gaat gelden.

Vanaf a.s. maandag 27 april 2020, is het dragen van een (standaard) mondkapje of een sjaal verplicht bij het boodschappen doen en het reizen per openbaar vervoer.

Het besluit volgt nadat ook de deelstaten Nedersaksen, Saarland en Rijnland-Palts al eerder tot een verplichting waren gekomen.

Volgens Laschet is het naar de mening van experts, zinvol om mondbescherming te dragen, om zo het risico op infectie te verminderen.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Maskenpflict Graphic NRW

“We zullen er alles aan moeten doen, wat ons helpt om verantwoord terug te keren naar het nieuwe normaal. De verplichting om mondbescherming te gaan dragen in het openbare leven, kan daarbij een zinvolle ondersteuning zijn”. Aldus Laschet.

Later op de middag reageerde ook Landrat Dr. Kai Zwicker van Kreis Borken verheugd op de verplichting om mondbescherming te dragen.

“We zijn opgelucht over het feit dat het Land NRW zo vlot heeft gehandeld en nu met een eensluidend advies komt.”

“Op plaatsen waar de 1,5 meter afstand-regel niet altijd kan worden gehandhaafd en waar veel mensen bij elkaar komen, is het voor de bescherming van ons allen, zinvol om eenvoudige mondbescherming te dragen.” Aldus Zwicker (foto midden).

(De tekst gaat verder onder de afbeelding.)

Kai Zwicker Mundschutz

Ook de burgemeesters van o.a. Raesfeld en Vreden (bij Winterswijk) ondersteunen de maatregel van harte. Ze vragen dringend aan alle burgers om hun verantwoordelijkheid te nemen en dit nieuwe beleid zorgvuldig op te volgen.

Zie ook het artikel over geschikte mondkapjes dat dplnieuws.nl eerder publiceerde.

Andere interessante berichten