Theater & Cultuur

Sneeuwpop reikt cheque van €1150,- uit aan ‘Muziekimpuls’

Sneeuwpop Chque 2017

DINXPERLO – Vrijdagavond konden de bestuursleden van het bekende Dinxperlose benefietfestival Sneeuwpop, de opbrengst in de vorm van een symbolische cheque overhandigen aan het project ‘Muziekimpuls’.

Het project is een samenwerkingsverband van de basisscholen ‘De Höve’, ‘De Bosmark’, Muziekschool Oost-Gelderland en Fanfareorkest ‘Psalm 150’. Door dit project krijgen alle kinderen van de genoemde basisscholen wekelijks structureel muziekles.

De groepen 4+5 volgen de A.M.V. cursus en de groepen 6+7 gaan spelenderwijs orkesten vormen. De muziekmethode en de vakleerkrachten worden gedurende 3 jaar betaald uit de verkregen overheidssubsidie van € 35.000,= Voor de spelenderwijs orkesten zijn 2 x 34 muziekinstrumenten noodzakelijk en ‘Psalm 150’ gaat deze faciliteren. Hiervoor is € 30.000.= nodig.

De overhandiging van de cheque vond plaats in sportcentrum ‘Het Blauwe Meer’ tijdens de repetities van Psalm 150. Ondanks dat er dit jaar wat minder bezoekers naar Sneeuwpop kwamen, konden Suzan Bruggink, John Ekelmans en Thijs Roeterink, toch het zeer fraaie bedrag van €1150,- aan Gerard Boland (foto links) overhandigen.

Haastige spoed… Door een fout van onze fotograaf is John Ekelmans helaas niet goed zichtbaar op de foto. Onze excuses!

Andere interessante berichten